ГолосUA
11:38 26/06/2010

Уряд хоче за 5-6 років придумати як захистити країну від стихійних лих — Азаров

Прем’єр-міністр України Микола Азаров запропонував створити комплексну державну програму попередження таких руйнівних наслідків від стихійних лих.

Про це Азаров заявив, перебуваючи сьогодні з робочим візитом у Чернігівській області, де 22-24 червня сталася повінь внаслідок сильних злив, повідомила прес-служба уряду.

Прем’єр наголосив на необхідності створення комплексної державної програми попередження таких руйнівних наслідків від стихійних лих. "Треба взятися за справу так, щоб за 5-6 років взагалі усунути загрози таких руйнівних наслідків. Один раз взятися – і зробити назавжди надійний захист для людей, споруд, сільськогосподарських угідь", — сказав голова уряду.

М. Азаров повідомив, що його завданням під час перебування на постраждалих від повені територіях є оцінка ходу робіт, рівня координації дій між місцевою владою і Міністерством надзвичайних ситуацій, оцінка збитків, а також визначення необхідного обсягу допомоги області з боку держави.

"Я хочу на місці розібратися, як область реагує на надзвичайну ситуацію. Одна справа —  читати доповідні, інша – побачити все на власні очі. Водночас я хочу особисто подивитися, що було зроблено після повені 2008 року, які висновки зробила місцева влада, і чому ситуація повторюється", — заявив він.

Азаров також зауважив, що планує взяти участь в оперативній нараді штабу з ліквідації наслідків стихійного лиха в регіоні та відвідати постраждалі території, зокрема, село Маршинці Новоселицького району, де підтоплено оселі і повінь знесла єдиний міст, який з’єднував два райони області.

У робочій поїздці Прем’єр-міністра України супроводжують міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич і голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв.

 

Читайте также по теме