ГолосUA
07:40 05/11/2009

Уряд Ізраїлю буде свідком у справі Дем’янюка

Уряд Ізраїлю буде одним зі свідків сторони звинувачення на процесі у справі Джона Дем’янюка, якого звинувачують у причетності до загибелі майже 28 тисяч в’язнів концтаборів під час Другої Світової війни.

Про це офіційно заявила представник прокуратури Мюнхена.

Зазначимо, що початок процесу має відбутися 30 листопада. Судді заслуховуватимуть свідчення 23 свідків. У зв’язку з поганим станом здоров’я обвинуваченого судові засідання продовжуватимуться не більше трьох годин на день.

Як відомо, 89-річного уродженця України Джона Дем’янюка звинувачують у причетності до загибелі 27900 ув’язнених концтабору Собібор, в якому він працював охоронцем.

У 1988 році він був засуджений в Ізраїлі до страти за злочини проти людства, проте у 1993 році звинувачення з нього були зняті. У липні прокуратура Мюнхена висунула йому звинувачення у причетності до 27900 вбивств. Сам Дем’янюк стверджує, що не був посібником нацистів і охоронцем концтаборів, а, навпаки, у 1942-1945 роках перебував у німецькому полоні.

В разі, якщо він доживе до закінчення нинішнього розгляду і буде визнаний винним, термін його ув’язнення перевищить вік світової цивілізації і складе 435 000 років ув’язнення.

За матеріалами: «ТСН» />
 

Читайте также по теме