ГолосUA
11:23 14/07/2010

Уряд компенсує частину витрат населення на оплату газу (Додано ГОЛОС)

Уряд компенсує громадянам частину їх витрат на оплату комунальних послуг, зокрема, на оплату за новими тарифами газу. /> ГОЛОС

Про це сьогодні, відкриваючи засідання Кабінету міністрів України, заявив голова уряду Микола Азаров.

«Сьогодні уряд розгляне надзвичайне важливе і невідкладне питання про посилення захисту громадян у зв’язку з тим, що вчора Національна комісія з врегулювання енергетики прийняла рішення упорядкувати тарифи на газ, щоб поступово наблизити їх до реальних витрат», — сказав Азаров.

За словами Азарова, діючий уряд не наслідуватиме своїх попередників, «які силою змусили незалежний орган регулювання ринку скасувати своє рішення і зробили вигляд при цьому, що проблему вирішено».

«Тому ми повинні зробити те, що необхідно й обґрунтовано в ситуації, яка склалася – забезпечити людям максимальний соціальний захист, компенсувати частину їх витрат на оплату їх комунальних послуг. Рішення, яке ми сьогодні приймемо, спрямоване на те, щоб частка сімейного бюджету у малозабезпечених сім’ях, яка витрачається на комунальні платежі стала меншою», — зазначив глава уряду.

М.Азаров пообіцяв, що уряд значно розширить коло родин, які можуть скористатися державною допомогою – субсидією на оплату житлово-комунальних послуг.
«Будуть компенсовані витрати, які перевищують 15% сімейного бюджету для працездатних осіб і 19% для непрацездатних осіб», — запевнив він.

Також він пообіцяв, що уряд «спростить процедуру призначення субсидій для населення.

Вчора Національна комісія регулювання електроенергетики з 1 серпня підвищила роздрібні ціни на природний газ для населення в середньому на 50% до 72, 54-295,41 коп/куб. м (із ПДВ). Про це говориться в постанові НКРЕ №812 від 13 липня, оприлюдненій на сайті комісії. Таким чином, з серпня ціни підвищаться на близько 50% по кожній категорії.

А.Береза 

Читайте также по теме