ГолосUA
14:28 23/08/2010

Уряд М’янми замовив два літака Ан-148

Уряд М’янми — держави у південно-східній Азії – замовив два літака Ан-148 для обслуговування президента країни та інших перших осіб держави.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили в прес-службі Об’єднаної авіаційної корпорації.

Будівництво президентських літаків здійснюється на Воронезькому авіабудівному підприємстві. Літаки Ан-148-100Е від серійних машин відрізняються спеціальним інтер’єром та покращеним оздобленням. Збирання машин здійснюється під контролем представників замовника.

Крім безпосередньо будівництва літаків, Об’єднана авіабудівна корпорація здійснюватиме навчання обслуговуванню та експлуатації Ан-148 групи авіафахівців з М’янми. У її складі 20 фахівців інженерно-технічного персоналу і восьмеро — льотного складу.

Довідка ГолосUA: Ан-148 – ближньомагістральний пасажирський літак, розрахований на перевезення від 70 до 99 пасажирів. Максимальна дальність польоту – 5 000 кілометрів, крейсерська швидкість – 870 кілометрів на годину. Літак розроблений Авіаційним науково-технічним комплексом імені Антонова (Київ). Для оснащення літаків використовуються двигуни Д-436 компанії «Мотор-Січ» (Запоріжжя). Літаки будуються на Воронізькому авіабудівному підприємстві (Росія) за українською ліцензією.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме