ГолосUA
13:16 31/08/2009

Уряд має намір поповнити фінансовий план Одеського припортового заводу

Уряд має намір залучити у фінансовий план Одеського припортового заводу прибуток у розмірі 70 млн. грн., не зважаючи на те, що перше півріччя підприємство завершило зі збитками у 38,3 млн. грн.

Проект відповідної постанови був затверджений під час засідання урядового комітету з питань економічної політики.

Кінцевий варіант фінансового плану, попередньо буде затверджений на засіданні Кабінету міністрів 2 вересня.

За словами прес-секретаря Фонду держмайна Ніни Яворської, робота над цим документом розпочалася на початку року.  

«Від цього (фінансового плану — ред.) залежатиме, як працюватиме підприємство. Навіть зараз цифри, затверджені в документі, є приблизними, оскільки вартість продукції азотних підприємств постійно змінюється», — сказав директор Одеського припортового заводу Валерій Горбатко.

За оцінками аналітика інвестиційної компанії «Драгон Капітал» Тамари Левченко, вірогідність того, що завод за підсумками року може бути «в плюсі», невелика.

«Кон’юктура на світових ринках зараз не найсприятливіша для хіміків», — вважає експерт.

За словами Т. Левченко, станом на сьогоднішній день єдиним джерелом прибутку для Одеського припортового заводу є реалізація карбаміда. При тому, що за сім місяців поточного року виробництво цієї продукції в Україні скоротилося на 17,4% порівняно з аналогічним періодом 2008 року, до 467,9 тис. тонн.

Очевидно, уряд прогнозує рентабельність підприємства з огляду на його майбутню приватизацію. Таким чином, переконані експерти, інвестиційна привабливість Одеського припортового заводу підвищується. За даними Фонду держмайна, документи для участі в конкурсі з продажу 99,6% акцій заводу вже запросили 12 компаній.  

За матеріалами: ”Дело”

 

Читайте также по теме