Уряд має не надавати субсидії, а збільшити зарплати — експерт

 

Уряд має не надавати субсидії та інші пільги громадянам, а збільшити зарплати, щоб вони могли самі сплачувати за своїми рахунками.

 

Таку думку висловив радник з соціально-економічних питань Всеукраїнського центру “Спільна Сила” Юрій Гаврилечко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

“Субсидії взагалі така цікава річ – вони сплачуються нібито нужденним. Вибачте, може треба спочатку підняти зарплату, щоб люди могли за власні кошти сплачувати рахунки”, — сказав він.

 

Водночас експерт зауважив, що у нас складається дивна ситуація – зарплата зростає на 10-15%, а ціни зростають на 50%. “ У такому випадку, держава має завжди сплачувати якісь субсидії?”, — обурився він.

 

Разом із тим фахівець додав, що, зазвичай, при зростанні цін хтось на цьому має заробити. Для цього субсидії мають бути меншими за обсягом, ніж отримані від зростання цін кошти. «Уряд нічого не робить собі у збиток. Там сидять розумні люди. І ціни піднімаються саме для того, щоб на них щось заробити, на цьому піднятті цін, а аж ніяк не втратити. Якщо уряд робив би щось для того, щоб бюджет лише втрачав – скоро держава опиниться у ситуації суверенного дефолту. Навряд чи це є метою цього уряду», — наголосив Ю. Гаврилечко.

 

Читайте также по теме