ГолосUA
08:04 29/09/2010

Уряд Москви відправили у відставку

29 вересня уряд Москви відправили у відставку слідом за Юрієм Лужковим.

Це відбулося відповідно до столичного закону "Про уряд Москви". На наступний день після відсторонення мера з посади указом президента РФ повинна слідувати відставка всієї адміністрації міста.

Про це повідомило джерело, близьке до тимчасово виконуючого обов’язки мера Володимира Ресіна.

Всього звільнені були близько 250 столичних чиновників категорії "А": перші заступники і заступники мера, префекти адміністративних округів, керівники департаментів, комітетів, управлінь, служб міста, 123 голови районних управ, радники мера. При цьому всі ці чиновники будуть продовжувати виконувати свої обов’язки аж до формування нового складу столичного уряду.

Вранці 29 вересня Юрій Лужков приїхав до мерії збирати речі. Він заявив, що на збори буде потрібно кілька днів: "Тільки нагород у мене кілька шаф".

Очікується, що впродовж 14 днів з моменту відставки партія "Єдина Росія", що представляє більшість у Мосміськдумі, представить президенту список кандидатів на посаду мера.

Нагадаємо, 28 вересня президент РФ Дмитро Мєдвєдєв підписав указ, яким відправив Лужкова, який керував Москвою більше 18 років, у відставку "у зв’язку з втратою довіри". В. о. градоначальника призначений Володимир Ресін, що раніше був заступником Лужкова.

Лідер російської опозиції Борис Нємцов також заявив, що Слідчий комітет при прокуратурі РФ може в будь-який момент порушити кримінальні справи проти Лужкова та його дружини Олени Батуріної. Зараз органи СКП та МВС проводять дослідчі перевірки дій колишнього мера Москви і його дружини, глави холдингу "Інтеко".

За матеріалами: ТСН.ua

 

Читайте также по теме