ГолосUA
13:42 14/05/2009

Уряд не буде розвертати “Одеса-Броди” — О.Гудима

Радник Прем’єр-міністра з енергетичних питань Олександр Гудима в інтерв’ю “Радіо Свобода” заявив, що уряд не виконуватиме президентського указу щодо переведення нафтопроводу «Одеса-Броди» в аверсний режим.

По-перше, заявив О. Гудима, тема «Одеса-Броди» не є компетенцією Президента, а по-друге, таке рішення лише зашкодить Україні.

«Я не сумніваюся: прем’єр скаже, що уряд не ухвалюватиме антиукраїнських рішень. Таке рішення тільки нашкодить стосункам України та Росії, і не принесе жодної користі українській державі у зв’язку з тим, що немає ні нафти, ні споживачів», – сказав О. Гудима.

За словами радника прем’єра, існує низка причин, які унеможливлюють аверс цього нафтогону. «Немає в достатніх об’ємах нафти для промислового прокачування нафтопроводом «Одеса-Броди». І немає підтверджених, підписаних, оприлюднених рішень щодо завершення будівництва нафтопроводу від Бродів до Європи, куди та нафта і має прямувати», – заявив О. Гудима.

Нагадаємо, сьогодні Президент Віктор Ющенко підписав указ про невідкладність заходів щодо реалізації проекту Євро-Азійського транспортного коридору на базі нафтопроводу «Одеса-Броди», запущеного в аверсному режимі.

 

Читайте также по теме