ГолосUA
19:31 16/03/2010

Уряд не продовжуватиме меморандум кабміну та металургів

Новий український уряд не продовжить дію Меморандуму порозуміння Кабміну з керівниками металургійних підприємств. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив директор державного підприємства «Укрпромзовнішекспертиза» Володимир Власюк, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, новий склад Кабміну не продовжить дію Меморандуму порозуміння між Кабінетом Міністрів України та підприємствами гірничо-металургійного комплексу, підписаного 10 листопада 2008 року, через сильний спротив тих секторів промисловості, яких цей Меморандум стосується, зокрема перевізників транспорту.

 «У нас фінансові ситуації, наприклад, залізниці дуже складні. Ми знаємо: зношені залізниці, інвестиційні потреби, а Меморандум забороняє їм підвищувати ці тарифи. Останній раз коли Меморандум продовжувався – це були надзвичайно активні дискусії і тільки вольовим рішенням Юлія Володимирівна таки призвела до того, що Меморандум був продовжений на перший квартал. Я думаю, навряд чи він буде продовжений на майбутнє», — зауважив В.Власюк.

Нагадаємо, що в грудні 2009 року Уряд подовжив дію Меморандуму про порозуміння між Кабінетом Міністрів і підприємствами гірничо-металургійного комплексу на перший квартал 2010 року.

Меморандум порозуміння між Кабінетом Міністрів України та підприємствами гірничо-металургійного комплексу було підписано 10 листопада 2008 року з метою подолання наслідків скорочення виробництва сталі в Україні, стабілізації внутрішньої цінової ситуації на гірничорудну, вугільну та металургійну продукцію, збереження робочих місць, існуючого рівня заробітної плати та інших соціальних гарантій для працівників галузі, розвитку внутрішнього ринку та зменшення його залежності від коливань кон’юнктури світового ринку.

М.Олексевич

 

Читайте также по теме