ГолосUA
05:37 08/10/2009

Уряд не виконуватиме рішення парламенту про підвищення соцстандартів

Кабінет міністрів не виконуватиме закон про підвищення соціальних стандартів, у випадку прийняття його парламентом у другому читанні.

Таку заяву зробила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова в ефірі «5 каналу».

«Це рішення не буде виконано, тому що для цього немає ресурсів, немає грошей в державі, яка знаходиться в кризі. За нашими спільними підрахунками з Мінфіном, для виконання цього закону необхідно 8,2 мільярди гривень ще на цей рік і 72 мільярди гривень на наступний. Таких коштів в держави немає», — наголосила вона.

За словами міністра, підвищення пенсій та заробітних плат призведе до «інфляції та знищення гривні, а також «поставить на коліна роботодавців».

«Їм доведеться підвищити заробітні плати всім своїм працівникам… Для підняття заробітних плат не потрібен окремий закон, а тільки воля роботодавця і щоб підприємство працювало і давало прибуток», — зазначила чиновник.

При цьому Л. Денисова назвала «посміховиськом» дії опозиції.

«Народ розумніший політиків, і бачить, що відбувається… Мінімальні пенсійні виплати пропонують збільшити на 60 копійок – з 572 гривень і сорока копійок до 573 гривень, а один день роботи народних депутатів коштує 2 мільйони гривень… Прийняття цього закону потягне за собою збільшення зарплат і депутатам і чиновникам, а вони і так не маленькі, саме тому уряд окремо піднімав зарплатні вчителям та бібліотекарям», — заявила міністр.

Водночас, вона заявила, що уряд братиме участь у доопрацюванні законопроекту народного депутата від Блоку Литвина Олега Зарубинського.

«Компроміс кращий, ніж війна, тому ми будемо пропонувати певні речі до закону. Наприклад, для пенсіонерів з мінімальною зарплатнею доплати на придбання ліків. Думаю, ми попрацюємо в цьому напрямку», — зауважила Л. Денисова. />  

Нагадаємо, що 5 жовтня парламент після тривалого блокування роботи проголосував у першому читанні законопроект Олега Зарубинського про підвищення соціальних стандартів для населення.
 

А. Береза.

 

 

Читайте также по теме