ГолосUA
16:21 03/11/2008

Уряд обіцяє, що до 2017 року кожен бажаючий отримає своє «Доступне житло»

Міністерство регіонального розвитку будівництва розробить державну соціально-економічну програму по забезпеченню громадян житлом на 2009-2016 програму “Доступне житло” вже до 1 грудня 2008 року. />  
Про це повідомив заступник начальника управління розробки та реалізації державних житлових програм Міністерства регіонального розвитку та будівництва України Володимир Височин.

Посадовець зазначив, що Міністерство вже має необхідні напрацьовані варіанти проекту цієї програми, і незабаром після офіційного опублікування затвердженого проекту концепції документ буде спрямований на узгодження у відповідні міністерства та відомства.

За його словами, розробка нової програми не означає призупинення раніше затверджених житлових держпрограм, більше того, деякі з них можуть бути включені як окремі розділи в дану програму.

Чиновник також підкреслив, що одним з основних механізмів забезпечення громадян житлом є механізм "солідарної участі" держави і громадян у будівництві житла, коли держава вноситиме 30% вартості житла (за рахунок державних або місцевих бюджетів).

Крім того, громадянам, які за допомогою спеціальних накопичувальних рахунків зможуть зробити перший внесок у розмірі 20% і більше, будуть надаватися переваги при купівлі житла за даною програмою.

Відповідно, в результаті реалізації програми держава має намір допомогти в придбанні доступного житла 800 тис. чоловік і досягти обсягів будівництва житла в 20 млн. кв. метрів до 2017 року. 

Читайте также по теме