ГолосUA
11:03 30/03/2010

Уряд планує співпрацювати з Центром європейських ядерних досліджень — Семиноженко

Кабінет міністрів України планує звернутися до Центру європейських ядерних досліджень з проханням про співпрацю.

Про це під час брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко, передав кореспондент ГолосUA.

«Вже підготовлене звернення прем’єр-міністра до CERNу з тим, щоб ми більш енергійно та на новому етапі продовжували співпрацю із CERN, особливо враховуючи те, що він зараз перетворюється на світовий центр», — підкреслив В. Семиноженко.

Він також зазначив, що найближчим часом відбудеться урядова поїздка до Швейцарії у Центр європейських ядерних досліджень. «Ми ініціюємо, щоб вийшло на рівень прем’єр-міністра це питання, і воно вже майже вирішене. Найближчим часом буде окрема урядова поїздка до Швейцарії у CERN», — підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Віце-прем’єр-міністр наголосив на тому, що Україна буде і надалі брати участь у проектах Великого адронного колайдера. На думку В. Семиноженка, шлях України до євроінтеграції проходитиме через участь у таких глобальних проектах.

Він також повідомив, що в роботі над проектами з використанням Великого адронного колайдера було задіяно 17 українських вчених, зокрема вчені Українського інституту теоретичної фізики ім. Боголюбова та Харківського фізико-технічного інституту НАНУ.

О. Радченко

 

Читайте также по теме