ГолосUA
09:58 18/09/2010

Уряд планує збільшити потік авіапасажирів до Євро-2012

Уряд планує збільшувати потік авіапасажирів на 10 мільйонів в рік у зв’язку з проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков. /> «Ми плануємо на 10 мільйонів в рік збільшити число авіапасажирів. Кожен мільйон дає 4 тисячі робочих місць в авіації. Це 40 тисяч робочих місць зі середньою зарплатою 6,5 – 7 тисяч гривень на землі і від 20 до 70 тисяч в повітрі», — наголосив урядовець.

Також він зазначив, що у жовтні уряд прийме програму міжнародних транзитних вузлів.
««Львів» і «Донецьк» стануть найкрупнішими міжнародними аеропортами, які будуть завантажені завжди за рахунок транзиту», — зазначив посадовець.

За його словами, наступного місяця Україна проведе переговори щодо придбання шести міжнародних швидкісних потягів, котрі цілком пристосовані до вітчизняних доріг. Щоправда Б. Колесніков, не уточнив, з ким проводитиме уряд ці переговори.

Урядовець також повідомив, що наступного літа Україна вступить в програму «Відкрите небо» і «будь-яка авіакомпанія світу зможе літати в будь-яке українське місто, не потребуючи ніяких угод».

О.Радченко

 

Читайте также по теме