ГолосUA
09:06 27/08/2009

Уряд пообіцяв вчасно виплачувати всі соціальні допомоги

Уряд України в змозі забезпечити вчасну виплату зарплат і всіх соціальних допомог. Про це міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова сказала під час брифінгу у Макіївці (Донецька обл.), — передала прес-служба Кабінету міністрів.

Міністр нагадала, що з жовтня 2008 року представники опозиції говорять про те, що можлива невиплата зарплат, пенсій та соціальних допомог. Зокрема, коментуючи заяву народного депутата від Партії регіонів Віктора Турманова, який заявив, що після Дня шахтаря виникнуть проблеми з виплатою зарплати шахтарям, міністр сказала: «Давайте згадаємо жовтень 2008 року, січень 2009 року, травень 2009 року, липень 2009 року. Весь час стверджують – пенсії не будуть платити, допомоги матерям не будуть платити, сім’ям не будуть платити, шахтарям заробітну плату не будуть платити. Що відбувається в країні? Пенсія виплачується. Я вам повинна сказати, що ми 20 серпня профінансували останню пенсійну виплату».

Людмила Денисова наголосила, що із запровадженням нового закону шахтарі і медичні працівники, які також мають підземний стаж, отримують тепер підвищену пенсію.

За її словами, така ж ситуація складається із виплатою допомог. «Ми фінансували і будемо фінансувати їх так, як того вимагає закон і як того потребує людина, якій ми ці виплати повинні забезпечити», — підкреслила Міністр.

За інформацією урядовця, уряд продовжує жорстко контролювати погашення боргів із заробітної плати. Зокрема, якщо на державних підприємствах в Донецькій області на 1 березня заборгованість по різних галузях промисловості становила 13 млн. гривень, то нині – завдяки вжитим заходам — вона вже зменшилася до 1,7 млн. гривень. Людмила Денисова запевнила, що до кінця місяця зарплатні борги будуть ліквідовані на всіх державних підприємствах.

 

Читайте также по теме