ГолосUA
17:27 18/02/2011

Уряд продовжив дію положень Податкового кодексу, які стосуються сплати податків малими підприємництвами

Механізм сплати єдиного податку суб’єктами малого підприємництва в умовах дії нового Податкового кодексу України продовжено до внесення змін до відповідного розділу.

Про це сьогодні повідомила прес-служба уряду.

“Особливістю є те, що єдиний податок буде сплачуватись на рахунок відповідного бюджету в розмірі частини єдиного податку, що підлягає перерахуванню до Бюджетів відповідно до норм Указу, крім єдиного податку, який сплачується у січні 2011 року за останній звітний період 2010 року. При цьому розподіл коштів єдиного податку на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або до Пенсійного фонду України Державним казначейством України не здійснюється”, — сказано у повідомленні.

Як пояснили в уряді, нарахування, обчислення та сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування здійснюються суб’єктами малого підприємництва, які сплачують єдиний податок відповідно до Указу у порядку, визначеному Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Таким чином, починаючи з 7 лютого цього року нараховані за звітні періоди нинішнього року суми єдиного податку будуть сплачуватись платниками до місцевих бюджетів у розмірі 43 відсотка від загальної нарахованої суми на рахунки, відкриті за кодами бюджетної класифікації для юридичних та фізичних осіб – платників єдиного податку, а єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – на окремий рахунок, відкритий Державним казначейством України.

Як повідомили у Державній податковій адміністрації в Чернівецькій області, у разі наявності у платника заборгованості з єдиного податку станом на 7 лютого, кошти, спрямовані в рахунок погашення такого податкового боргу, повинні сплачуватись на розподільчі рахунки, оскільки ці кошти підлягають розподілу за нормативно встановленими пропорціями до місцевого бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, які діяли в період виникнення цього боргу.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...