ГолосUA
18:20 14/10/2010

Уряд профінансує переобладнання залізничних переїздів

 

Уряд планує фінансувати Програму з переобладнання залізничних переїздів.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв сьогодні в інтерв'ю журналістам після проведення інспекції 61-го Арсеналу в м.Лозова Харківської області, повідомила прес-служба уряду.

А. Клюєв також заявив, що згідно з першою частиною Програми, всі залізничні переїзди будуть обладнані шлагбаумами. Друга частина програми передбачає будівництво на залізничних переїздах мостів. Протягом 5-7 років Уряд планує над більшістю переїздів звести шляхопроводи. За його оцінкою, на цю Програму необхідно буде виділяти близько 2 млрд. грн. щорічно. Він заявив, що йти цим шляхом «нас змусив людський фактор».

За словами першого віце-прем'єр-міністра, «майже щотижня на залізничних переїздах трапляються аварії. Занадто часто люди гинуть». Щодо катастрофи, що сталася 12 жовтня в Дніпропетровській області, А. Клюєв повідомив, що на сьогоднішній день число загиблих досягло 44 осіб. Сьогодні вночі померла ще одна жінка. У лікарні на даний момент перебуває ще 9 осіб. З них 3 — у стані середньої тяжкості, 6 осіб — в дуже важкому стані.

Віце-прем’єр-міністр заявив, що поки ведеться слідство, не можна остаточно говорити про причини трагедії. У той же час він повідомив, що під час відвідин лікарні разом з Президентом України Віктором Януковичем, вони розмовляли з одним з потерпілих, який був при тямі. Молодий чоловік, якого в момент катастрофи викинуло з автобуса, втратив свідомість, отримавши серйозні травми. Він розповів про те, що автобус стояв на переїзді і десь за 30-40 метрів до поїзда почав рух. Пасажири почали кричати «куди ти їдеш?»

Перший віце-прем'єр заявив, що цей переїзд був обладнаний усіма засобами безпеки і до кінця невідомо, з якої причини водій почав рух. «Системи оповіщення і звукові, й світлові, працювали», — повідомив А. Клюєв.

За сьогоднішніми даними, сім'я загиблого була благополучною, водій був нормальною людиною, у віці 56 років. Усе життя пропрацював водієм, був непитущим. Автобус був майже новим — 2008 року випуску, тому поки невідомо, що водія підштовхнуло почати рух перед локомотивом. «Ця аварія сталася о 9:03, а о 10:34 я вже був на місці трагедії. Дуже важко було дивитися на її наслідки. Саме тому Уряд зробить все, щоб зменшити небезпеку повторення такого в майбутньому», — сказав А. Клюєв.

Читайте также по теме