ГолосUA
17:35 10/11/2009

Уряд просить Ющенка переглянути закон про соціальні стандарти задля отримання кредиту від МВФ

Кабінет міністрів сподівається домовитися з Президентом щодо закону про підвищення соціальних стандартів заради отримання четвертого траншу кредиту від МВФ.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря сьогодні після шостого засідання Моніторингового комітету з питань співпраці з МВФ, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, на засіданні вдалося досягнути успіху по п’яти з шести питань порядку денного.

«Але не буду стверджувати, що всі розбіжності подолано. Одна з основних розбіжностей — це різне бачення наслідків закону про соцстандарти як для фіскальної ситуації цього року, так і для бюджету на 2010 рік. За мінімальними оцінками імплементація цього закону додатково коштуватиме 2,5% дефіциту бюджету, а за максимальними — до 7%. Ні те, ні інше не влаштовує МВФ. Навіть, якщо ми могли б домовитися тут між собою, це жодним чином не наблизить нас до продовження співпраці з МВФ», — наголосив посадовець.

Г. Немиря підкреслив, що це питання обговорюватиметься на засіданні Моніторингового комітету 16 листопада.

«Пан Шлапак обіцяв передати пропозиції, висловлені під час сьогоднішнього засідання, Президентові і я маю оптимізм, що йому вдасться переконати Президента шукати компроміс, а не вимагати все або нічого», — зазначив Г. Немиря.

А. Береза

 

Читайте также по теме