ГолосUA
17:36 23/07/2009

Уряд проситиме АМКУ перевірити приватні елеватори

Кабінет Міністрів звертатиметься до Антимонопольного комітету з вимогою провести перевірки приватних елеваторів, які завищують вартість зберігання зерна.

Про це Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила під час виїзного засідання уряду щодо ситуації в агропромисловому комплексі та виконання заходів, визначених законами України та актами Кабінету Міністрів України щодо розвитку галузі.

За словами Юлії Тимошенко, сьогодні на державних елеваторах ціни за зберігання зерна на 30-40% нижчі, ніж на приватних. «Ми будемо звертатися до Антимонопольного комітету, щоб поставити на місце тих власників елеваторів, які завищують ціну за зберігання зерна», — заявила вона.

Прем’єр-міністр повідомила, що на сьогоднішньому виїзному засіданні уряду ухвалено рішення про зниження цін за зберігання зерна на державних портових елеваторах, а також ціни за перевалку зерна у портах.

Прем’єр-міністр також повідомила, що на наступному засіданні Уряду планується ухвалити рішення, згідно з яким Державна податкова адміністрація повертатиме ПДВ лише тим зернотрейдерам – експортерам зерна, які матимуть довідки про те, що вони купили зерно у селян за цінами, не нижчими за мінімальні закупівельні. «Ми відпрацювали такі інструменти, які дають надію на те, що монопольні структури не будуть скуповувати зерно у селян за «бросовими» цінами», — підкреслила Юлія Тимошенко.

 

Читайте также по теме