ГолосUA
11:59 06/05/2009

Уряд разом з НБУ, МВФ та Світовим банком узгодить план рекапіталізації семи українських банків

Уряд проведе нараду за участю представників Нацбанку, Мінфіну, Світового банку та МВФ щодо узгодження планів рекапіталізації по кожному з семи банків, які були анонсовані на участь у процедурі рекапіталізації.

Про це сьогодні повідомив в. о. міністра фінансів Ігор Уманський, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, всі необхідні зміни до планів рекапіталізації по кожному банку узгоджувалися з Мінфіном, Мінекономіки, НБУ та СБ протягом тижня.

«Сьогодні на засіданні уряду ми узгодили єдиний підхід до порядку рекапіталізації і спростили стандартну процедуру входження держави в капітали комерційних банків. /> Згідно постанови № 960 про процедуру рекапіталізації банків, комерційні банки, які претендують на рекапіталізацію, зобов’язані на момент подачі документів до НБУ приводити свій статутний капітал у відповідність з реальною вартістю капіталу», — пояснив Ігор Уманський.

«Таким чином, ми скоротили перший етап з оцінкою капіталів комерційних банків. Друге питання, яке ми узгодили — це обсяги рекапіталізації: Нацбанк подаватиме пропозицію по рекапіталізації Мінфіну і надаватиме свою оцінку капіталу банку. Мінфін їх приймає, як мінімально необхідний розмір капіталізації. Потім, коли держава в особі Мінфіну входить до банків, ми проводимо всі необхідні процедури по вивченню фінансової ситуації окремої фінустанови і уточнюємо необхідний обсяг додаткового капіталу, після чого формуємо план фінансового оздоровлення банку. І в разі необхідності ми корегуватимемо перше рішення уряду стосовно розміру необхідного капіталу», — зазначив в. о. міністра фінансів.

Є.Стеценко 

Читайте также по теме