ГолосUA
17:48 21/12/2010

Уряд Росії погодився захищати українські космічні технології

 

Уряд РФ на своєму засіданні затвердив проект федерального закону щодо ратифікації Угоди між урядом Російської Федерації і Кабінетом Міністрів України про заходи з охорони технологій у сфері дослідження і використання космічного простору і в створенні та експлуатації ракетно-космічної техніки.

 

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі російського уряду.

Угода підписана в Москві 11 червня 2009 року. Її метою є створення необхідних правових та організаційних умов для подальшого розвитку коопераційних зв’язків між російськими та українськими організаціями ракетно-космічної промисловості.

 

Документ передбачає, що уряд держави, що імпортує космічну техніку партнера, буде офіційно підтверджувати зобов’язання свого кінцевого користувача не допускати будь-яких несанкціонованих експортером дій щодо охоронюваних виробів і технологій.

Відповідно до угоди, буде забезпечено постійний супровід вивезених виробів на території імпортера персоналом від експортера, безумовне повернення імпортером охоронюваних виробів експортеру у разі відкликання ним експортної ліцензії. Передбачено механізм щодо недопущення необґрунтованого втручання різних державних служб на території держави-імпортера в порядок поводження з ввезеними виробами і технологіями.

 

Д. Кляхін

Читайте также по теме