ГолосUA
13:44 13/06/2009

Уряд розподілив кошти постраждалим у Волинській області

На ліквідацію наслідків буревію у Волинській області уряд виділив 17,2 млн. грн. Про це сьогодні під час позачергового засідання Кабінету міністрів повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, передав кореспондент ГолосUA.

З цієї суми 6,2 млн. грн будуть виплачені постраждалим сім’ям у вигляді компенсації, 6 млн. грн уряд спрямує на ремонт приміщень бюджетних установ і організацій, а 5 млн. грн в якості компенсації отримають фермерські і сільськогосподарські господарства.

Крім того, як зазначила прем’єр-міністр, сім’ї, які зазнали збитків, будуть розділені на три категорії. До першої категорії постраждалих належать люди, у яких повністю зруйновані будинки. Вони отримають 25 тис. грн. у вигляді авансу. Крім того, за результатами роботи експертної комісії уряд будуватиме нові будинки цим сім’ям за рахунок державних коштів з розрахунку 3,850 тис. грн за 1 кв.м. житла.

Друга категорія — це сім’ї, в житлових будинках яких зруйнований дах або які підлягають частковому ремонту. Для цієї категорії передбачається авансова допомога у розмірі 10 тис. грн.

Третя категорія — це родини, будинки яких потребують незначного поточного ремонту. Авансова допомога для них складе 3 тис. грн.

При цьому суми виплат для другої і третьої категорій будуть одноразовими і не підлягатимуть подальшого коригування.

Також сім’ям, у яких зруйновані підсобні приміщення, буде виділено 500 грн. на підставі актів обстеження. Компенсація за врожай, втрачений на присадибних ділянках, складе 50 грн за 1 сотку, але не більше 1,5 тис. грн.

«Є такі родини, в яких не пострадали будинки, але в них повністю знищені присадибні ділянки з сільськогосподарськими продуктами, що було джерелами доходів цих родин. У цьому випадку уряд сплачуватиме 50 грн за кожну сотку землі, але не більше 30 соток. Плюс, якщо є деякі майнові втрати у людини, то всім постраждалим ми виділимо по 500 грн, щоб компенсувати дрібні збитки», — сказала Ю. Тимошенко.

Також допомога надаватиметься і сільськогосподарським підприємствам, які втратили посіви внаслідок стихії. Фермерські і сільськогосподарські господарства отримають компенсацію — 1500 грн за 1 гектар.

Постраждалі громадяни, за словами прем’єр-міністра, зможуть отримати передоплату за виконання відновлюваних робіт вже з наступного понеділка, 15 червня, у будь-якому відділенні «Ощадбанку».

Крім того, за словами Ю. Тимошенко, діти з постраждалих родин отримають безкоштовні путівки до дитячого табору «Молода гвардія». З відповідним дорученням голова уряду звернулася до Міністерства з питань сім’ї, молоді і спорту. />  

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме