ГолосUA
16:48 27/07/2010

Уряд розробляє пакет нормативно-правових актів щодо розвитку депресивних регіонів

Кабінет Міністрів України розробляє пакет нормативно-правових актів щодо розвитку депресивних регіонів України.

Про це Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні на прес-конференції на тему «Причини приведення тарифів на природний газ до економічно обґрунтованого рівня та заходи Уряду з посилення соціального захисту населення», повідомила прес-служба Кабміну.

«Зараз у нас у розробці є законопроекти і нормативні документи, які дозволять створити стимули для розвитку депресивних регіонів. Ми повинні знайти і гроші, і стимули, щоб кожна область в перспективі стала самодостатньою, тобто мала достатню кількість робочих місць і сама себе могла забезпечити необхідними ресурсами. Саме таким програмам ми приділятимемо дуже серйозну увагу», — повідомив Микола Азаров.

За його словами, виконати це завдання реально, просто потрібно знайти правильні підходи. «Такі області мають непоганий людський потенціал, а отже, там можуть бути реалізовані зовсім нові форми організації: технопарки, кластери і багато інших сучасних форм організації праці», — зазначив він.

Загалом, Микола Азаров переконаний, що в Україні немає жодного регіону, в який не потрібно було б вкладати кошти для його модернізації та оновлення: «Навіть Донецька, Дніпропетровська, Одеська області — начебто найрозвиненіші наші області – і ті потребують ресурсів». />  

 

Читайте также по теме