ГолосUA
16:32 17/06/2009

Уряд схвалив концепцію розвитку національної інноваційної системи

Кабінет Міністрів схвалив концепцію розвитку національної інноваційної системи. Про це йдеться у повідомленні управління зі зв’язків зі ЗМІ Кабміну. 

Відповідне рішення уряд прийняв на засіданні в середу. Мета концепції — визначити основні принципи формування й реалізації збалансованої державної політики з розвитку інноваційної системи, направленої на підвищення конкурентноздатності економіки країни.

Концепція визначає такі завдання: підвищити рівень комп’ютеризації вищих навчальних закладів, активізувати науково-технічну й інноваційну діяльність ВНЗ, збільшити частку наукових і науково-технічних досліджень зі створення нових видів інноваційної продукції.

На думку Кабміну, реалізація цієї концепції дасть можливість до 2025 року забезпечити інтеграцію вітчизняних наукових досліджень у світовий науковий простір, активізувати залучення об’єктів інтелектуальної власності, матеріальних, фінансових і кадрових ресурсів для забезпечення технологічного розвитку національної економіки.

Очікується, що виконання концепції збільшить до 50% частку інноваційної продукції в обсязі промислового виробництва, підвищить до 60% частку інноваційнно активних підприємств і до 30% — частку сектора високотехнологічних виробництв в обробній промисловості.

 

 

Читайте также по теме