ГолосUA
17:45 27/01/2010

Уряд схвалив законопроект про території перспективного розвитку

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект про території перспективного розвитку, згідно з яким передбачається надання відповідного спеціального статусу терміном до 10 років депресивним регіонам.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі уряду. /> "Ми пропонуємо схвалити Закон про території перспективного розвитку, який відкриває можливості для забезпечення інвестиційної і підприємницької діяльності та відродження економіки регіонів", — відзначив міністр економіки Богдан Данилишин.

За його словами, прийняття такого Закону парламентом надасть нової динаміки регіональній політиці. "Звичайно, найбільш вразливими є населені пункти, економіка яких залежить від одного-двох містоформуючих підприємств. Тому перед державою стоїть завдання щодо створення нових можливостей для таких територій", — наголоси він.

Окрім цього, як відзначили в уряді, законопроект визначає статус території перспективного розвитку, умови і критерії визначення таких регіонів. Згідно з проектом Закону, ініціатором надання статусу території перспективного розвитку можуть стати органи місцевої влади, а відповідний статус надається за рішенням уряду.

Окрім цього, згідно запропонованого законопроекту, уряд визначатиме основні напрями розвитку видів економічної діяльності, що запроваджуються в межах територій перспективного розвитку, пріоритетність інвестиційних об’єктів, а також перелік товарів на ввезення для реалізації інвестиційних проектів.

При цьому, міністр економіки запевнив, що ввезення обладнання для створення виробничих потужностей на територіях перспективного розвитку звільнятиметься від митних платежів. "Такі преференції відповідають вимогам Світової організації торгівлі, положенням Міжнародної конвенції про спрощення і гармонізацію митних процедур, які були встановлені в Кіото в 1999 році", — підкреслив він.

А.Береза

 

Читайте также по теме