ГолосUA
13:54 30/07/2010

Уряд скасував іспит з української при вступі в аспірантуру

Кабінет Міністрів скасував іспит з української мови (за професійним напрямком) під час вступу до аспірантури і здачу кандидатського іспиту з української мови для отримання ступеня кандидата наук.

Як йдеться в постанові Кабміну, відповідні зміни внесли до положення про підготовку науково-педагогічних і наукових кадрів.

Зокрема, уряд скасував норму, відповідно до якої індивідуальний план роботи аспірантів і докторантів передбачає обов’язкову здачу кандидатського іспиту з української мови (за професійним напрямком).

Крім цього, Кабмін скасував пункт положення про те, що до складу комісії з прийому кандидатського іспиту з української мови (за професійним напрямком) має входити не менш як троє фахівці з української мови, один із яких має бути доктором або кандидатом філологічних наук.

2 березня попередній склад Кабінету Міністрів запровадив іспит з української мови (за професійним напрямком) під час вступу до аспірантури і здачу кандидатського іспиту з української мови для отримання ступеня кандидата наук.

За матеріалами: Радіо Свобода 

Читайте также по теме