ГолосUA
17:49 30/03/2010

Уряд співпрацюватиме з «ЛАЗом» в рамках Євро-2012

Кабінет міністрів України підписав з Львівським автобусним заводом меморандум про постачання автобусів та тролейбусів для чотирьох українських міст, які прийматимуть Чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

Меморандум підписали віце-прем’єр-міністром України з питань Євро-2012 Борис Колесніков та керівництво підприємства, повідомила прес-служба Департаменту інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

Як повідомив Борис Колесніков на брифінгу, документом передбачено, що "ЛАЗ" виготовить 1,5 тис. автобусів та 500 тролейбусів. «Загальна вартість замовлення становить приблизно 3,5 млрд. грн. Це найбільший контракт, який підписував ЛАЗ за роки незалежності України», — наголосив Борис Колесніков, додавши, що завдяки цьому замовленню завод матиме можливість модернізуватися та створити додаткові робочі місця.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що автобуси та тролейбуси містам, які прийматимуть Євро-2012, будуть передані в лізинг від «Укрексімбанку» на 10 років. При цьому, за його словами, перший внесок кожного міста становитиме 10% вартості.

«Усвідомлюючи необхідність активізації та прискорення роботи, пов’язаної з підготовкою приймаючих міст до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та з метою підтримки вітчизняного товаровиробника, Кабінет Міністрів України та ЗАТ «Львівський автобусний завод» уклали цей Меморандум», — йдеться у меморандумі.

Меморандум набирає чинності з дня його підписання і діє до 1 вересня 2012 року.

 

Читайте также по теме