ГолосUA
05:28 22/10/2009

Уряд сподівається на «вето» завдяки «послідовності» Президента

Уряд сподівається, що Президент В. Ющенко накладе «вето» на прийнятий вчора у другому читанні Закон «Про підняття мінімальних соціальних сандартів», бо раніше він ветував подібні закони.

Про це заявив у ефірі «5 каналу» перший заступник міністра праці і соціальної політики України Павло Розенко, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми сподіваємося, що Президент все-таки накладе «вето» на Закон «Про підняття мінімальних соціальних стандартів», — сказав він.

Підставою для подібних сподівань, за словами П. Розенка, є те, що протягом останніх років Президент «постійно говорив, що жодна соціальна програма не може бути реалізована без конкретного бюджетного фінансування. І раніше всі подібні законопроекти популістського характеру завжди ветувалися Президентом».

«Ми сподіваємося, що Президент у даному випадку буде послідовним у своїй позиції і не підпаде під якусь передвиборчу кон’юнктуру», — висловився перший заступник міністра праці і соціальної політики.

Він також підкреслив, що уряд вважає законопроект про підняття мінімальних соцстандартів таким, що принесе шкоду кожному українському громадянину.

Зокрема, П. Розенко аргументував свою думку тим, що «неінфляційного, неемісійного шляху фінансування цього Закону на сьогодні немає».

«Якщо потрібно буде надрукувати гроші, о вийде так, що подачка пенсіонерам у розмірі 70-80 гривень не перекриє того, що з іншої кишені через інфляцію буде забрано 250-300 гривень», — наголосив перший заступник міністра праці і соціальної політики.

І. Носальська

 

Читайте также по теме