ГолосUA
14:29 23/04/2010

Уряд створить Держреєстр оздоровчих закладів для дітей

До вересня урядом буде створений Державний реєстр дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Про це заявив міністр у справах сім’ї, молоді та спорту України Равіль Сафіуллін під час Всеукраїнської наради з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2010 року, передав кореспондент ГолосUA.

“Внесення у Державний реєстр закладів оздоровлення та відпочинку дозволить запобігти їх ліквідації, передачі під заставу, перепрофілюванню, використанню не за призначенням. Запевняю, що до 1 вересня цього року Держреєстр оздоровчих закладів буде запроваджений”, — сказав він.

Міністр також повідомив, що у областях розпочато роботу по атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Державну атестацію намагатимуться провести під час оздоровчого сезону. “У АР Крим, Донецькій, Запорізькій областях їх понад п’ятдесят, потрібно докласти зусиль щодо максимального проходження ними державної атестації уже у цьому році”, — повідомив він.

Він також зауважив, що у деяких регіонах, зокрема у Севастопольській області спостерігалися випадки, коли атестація здійснювалася всупереч вимогам порядку її проведення.

За словами Р. Сафіулліна, дитячі заклади порушують питання щодо недосконалості нормативів з харчування дітей, перегляду санітарних норм і правил. “Вважаємо недоречним застосування норм та правил для готелів і ресторанів до діяльності дитячих закладів оздоровлення. Сертифікація закладів здійснюється на платній основі, що підвищує вартість путівок. Ці недоліки мають бути усунені”, — наголосив він.

Міністр висловив переконання, що сертифікація послуг дитячих оздоровчих закладів до затвердження відповідних нормативів повинна бути тимчасово припинена. “Для вирішення питання нами підготовлений Проект рішення Кабінету міністрів, про доповнення п.4 “Про надання послуг з тимчасового розміщення і проживання””. — повідомив Равіль Сафіуллін.

І. Носальська

 

Читайте также по теме