ГолосUA
09:00 12/05/2010

Уряд створить новий реєстр вкладників «Ощадбанку» СРСР — міністр фінансів

Кабінет міністрів створить новий реєстр вкладників «Ощадбанку» СРСР.

Про це повідомив міністр фінанcів Федір Ярошенко в Кабінеті міністрів, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, відповідна постанова ухвалена на засіданні уряду.

Ф. Ярошенко підкреслив, що документ передбачає погашення заборгованості за знеціненими грошовими заощадженнями «Ощадбанку» СРСР. Він зазначив, що документ оптимізує інвентаризацію вкладів та ефективність повернення коштів населенню. З цією метою, за його словами, буде створено новий реєстр вкладників та страхувальників. «Цим документом передбачається створення інформаційно-аналітичної системи «Реєстр вкладників» заощаджень громадян. Проектом закону передбачено проведення виплат у готівковій та безготівковій формі», — сказав він.

Ф. Ярошенко уточнив, що цього року виплати проводитися не будуть, адже досі триває робота над бюджетом на 2011 рік. Також не буде переоцінене співвідношення російського рубля до української гривні. Воно наразі залишається на рівні 1,02 грн/руб. Також міністр фінансів запевнив, що виплати проводитимуться виключно за рахунок бюджету, а не за рахунок кредитних запозичень від МВФ.

Говорячи про долю попереднього реєстру, він наголосив, що дія того документу закінчилася, а відтак новою постановою буде створено новий реєстр, що не матиме терміну дії.

Н. Виноградська />  

Читайте также по теме