ГолосUA
12:18 18/02/2009

Уряд та Нацбанк потерпіли фіаско перед МВФ — Олег Соскін

Відмова делегації МВФ надати Україні другий транш кредиту стала свідченням нездатності уряду нести міжнародні зобов’язння.

Як передав кореспондент Голос.UA, таку думку на прес-конференції висловив директор інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

За його словами, відсутність домовленостей про другий транш кредиту є «висловленням недовіри уряду». Також Олег Соскін наголосив, що уряд «фактично затирив 4,5 млрд. доларів першого траншу МВФ».

Він підкреслив: якщо МВФ не продовжить Україні кредит, жодна міжнародна організація не погодиться після цього дати країні позику.

Шляхом вирішення цієї ситуації експерт назвав «негайну зміну керівництва НБУ». «В НБУ фактично немає керівництва, немає кризових менеджерів. Уряд повинен створити кризову групу, яка негайно займеться продажем інвесторам банків, що знаходяться сьогодні на межі падіння», — зазначив Соскін.

Також експерт вважає, що уряд повинен негайно скоротити дефіцит бюджету, дати «волю малому бізнесу», тобто зняти всі обмеження на його формування та функціонування, і дозволити обіг будь-якої вільно конвертованої валюти.

 

Читайте также по теме