ГолосUA
15:35 03/03/2010

Уряд Тимошенко поки у відставку не збирається — Оніщук

До призначення, як мінімум, 2/3 складу Кабінету міністрів, діючий уряд залишається повноважним.

Про це Міністр юстиції Микола Оніщук заявив журналістам після сьогоднішньої зустрічі з Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, передав кореспондент ГолосUA.

«Міністри та уряд мають правовий статус таких, що продовжують виконувати свої повноваження. Конституція України та закон про Кабінет міністрів не встановлюють яких-небудь обмежень в повноваженнях Міністрів у цей період. Єдине обмеження — це те, що уряд і Міністри виконують свої повноваження до визначеного терміну, зокрема до терміну, поки не буде сформований та не приступить до роботи новий склад уряду. Мається на увазі, що такий уряд буде повноважний за умови, коли парламент призначить не менше 2/3 від чисельного складу уряду», — сказав він.

«Наша остання зустріч (сьогоднішня — ред.) у складі уряду засвідчила, що усі Міністри, включаючи і Прем’єр-міністра, і віце-прем’єр-міністра, мають чітке розуміння того, що є країна, є уряд, який зобов’язаний працювати в конституційно-правовому режимі. Це той випадок, коли ані емоції, ані політична доцільність не можуть братися до уваги. Уряд — це конституційний орган, і він має бути здатний та ефективний на період, наголошую на цьому, поки парламент не сформує новий склад уряду для забезпечення керування та життєдіяльності країни», — сказав він.

При цьому Міністр юстиції зазначив, що у нього «не склалося враження, що Прем’єр-міністр, чи віце-прем’єр-міністр збираються йти у відставку». «Більше того, я, як Міністр юстиції, вважав би це неправильним. Міністрами є особи, призначені країною, парламентом, і вони мають забезпечити керування своїми галузями, поки парламент не сформував новий уряд», — сказав М. Оніщук.

При цьому М. Оніщук наголосив на тому, що до Міністрів уряду Ю. Тимошенко вживати приставку «виконуючих обов’язки» неможливо тому, що в такому випадку вони не зможуть ухвалити жодного рішення, адже права на прийняття урядових рішень мають лише Міністри. «Таким чином до призначення нового уряду я залишаюся Міністром юстиції», — наголосив він.

А. Береза

Читайте также по теме