ГолосUA
15:27 12/03/2010

Уряд у такому складі існуватиме недовго — політолог

Окремі призначення в новому уряді викликають дуже серйозні запитання, а тому можна спрогнозувати, що він існуватиме недовго.

Таку думку висловив професор політології, науковий директор Школи політичної аналітики НАУКМА Олексій Гарань журналістам, передав кореспондент ГолосUA.

«Мене, наприклад, вразило призначення Дмитра Табачника на посаду міністра освіти. Ми знаємо антиукраїнські висловлювання цього політика і ставлення до нього з боку значної частини української інтелігенції. Такі призначення лише поглиблюють розкол країни»,- сказав експерт.

Постать Василя Цушка на посаді міністра економіки, за словами Олексія Гараня, також викликає велике запитання.

«Мені здається, що таким підходом до формування урядової команди Партія регіонів хотіла показати, що взяла реванш за попередні поразки», — зазначив він.

За припущенням політолога, уряд в нинішньому складі проіснує недовго: «Миколі Азарову, очевидно, доведеться ухвалювати вкрай непопулярні рішення і брати вогонь критики на себе. Я не виключаю, що новий керівник уряду є перехідною фігурою, який візьме на себе відповідальність за ці непопулярні рішення і згодом буде змушений залишити посаду», — підсумував експерт.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме