ГолосUA
13:23 18/09/2010

Уряд України орендуватиме виставковий павільйон в Москві за 1 рубль на рік

 

Кабмін протягом 50 років орендуватиме виставковий павільйон “Україна”, котрий розташований на території Всеросійського виставкового центру в Москві. Вартість оренди — 1 рубль на рік. Про це повідомив перший віце-прем’єр України Андрій Клюєв, який очолював українську делегацію на 47-му засіданні Економічної ради СНД, йдеться на урядовому порталі.

За його словами, українській стороні доведеться реставрувати цей павільйон за власні гроші. Він зазначив, що кошти на це візьмуть з Держбюджету, але не виключив, що також залучатимуться українські компанії. 

За інформацією А.Клюєва, попередня вартість реконструкції — 250 млн. рублів (близько 8,1 млн. дол.) «Попередній кошторис представили. Мені здалося, що витрати занадто завищені», — додав урядовець.

За його словами, роботи розпочнуться, коли буде розроблена проектна документація. «Думаю, з весни почнемо», — зазначив Андрій Клюєв, додавши, що це буде «красивий виставковий комплекс, який дуже потрібен Україні».

Перший віце-прем’єр повідомив, що вже є велика кількість українських підприємств, готових виставляти там свою продукцію і брати участь у проекті, зокрема, підприємства авіа- і космічної промисловості, а також Новокраматорський машинобудівний завод. Він також зазначив, що оператором комплексу, швидше за все, буде держава.

У свою чергу Міністр економіки України Василь Цушко повідомив, що до будівництва будуть залучені українські компанії, і це здешевить вартість. Він не виключив, що надалі на цій базі буде створено український бізнес-центр. «Це буде відправною точкою для українських ділових людей», — підкреслив він.

Планується, що кожен з 27 регіонів України зможе використовувати виставкові площі кожні два роки строком на 2 місяці. 

Як відомо, нині павільйон, який за радянських часів належав УРСР, не працює.

Андрій Клюєв заявив, що рішення про створення в Москві на базі Всеросійського виставкового центру постійно діючих виставок держав — учасниць СНД, прийняте ще в 2002 році, нарешті, буде реалізовано.

 

Читайте также по теме