ГолосUA
17:26 20/04/2010

Уряд виділив 1,5 мільйони на Бортницьку станцію аерації

Кабінет Міністрів України виділив 1,5 мільйони гривень на введення в експлуатацію двох аеротенів Бортницької станції аерації.

Про це заявив начальник ГУ з питань надзвичайних ситуації КМДА Віталій Пшеничний на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Проектна потужність станції становить 1,8 мільйони куб. метрів на добу. Вона має приймати стоки, очищати їх і скидати у річку Дніпро. На сьогодні станція працює із пропускною спроможністю до 1 мільйона куб. метрів на добу, більше вона не може, обладнання застаріле і воно не справляється із більшою кількістю… Прийнято на уряді рішення терміново виділити з резервного фонду Кабінету Міністрів 1,5 мільйони гривень на введення у експлуатацію 2 аеротентів», — заявив посадовець.

За його словами введення 2 аеротентів дозволить збільшити пропускну спроможність БСА при випаданні сильних опадів додатково очищувати до 200 тисяч куб. метрів стоків на добу. Також Віталій Пшеничний додав, що від міністра надзвичайних ситуацій до них надійшло доручення ввести аеротенки у експлуатацію протягом 10 діб.

К. Коваленко  

 

Читайте также по теме