ГолосUA
09:04 28/04/2009

Уряд виділив майже 2,5 млн. грн. на українське кіно

Кабінет міністрів України виділив Міністерству культури і туризму близько 2,410 млн. грн. на створення 16 національних фільмів у 2009 році.

Про це повідомив урядовий портал.

Цього року планується створення та розповсюдження 5 ігрових стрічок, одного анімаційного і 10 неігрових (хронікально-документальних, науково-пізнавальних) фільмів.

Крім того, уряд визначив держзамовлення на випуск друкованої продукції на суму 224 523,2 грн. Зокрема, підручників для студентів вузів, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів, наукових видань, енциклопедичних видань, видань для дітей та юнацтва.

Планується також випуск книг мовами національних меншин, творів класиків української літератури та лауреатів Національної премії ім. Т. Шевченка, творів класиків зарубіжної літератури в перекладі українською мовою, а також довідкових та інформаційних видань.

Згідно з даними Міжнародної асоціації виробників і дистриб’ютерів фільмів Motion Picture Association і BORIS collection system, в Україні в 2009 році зросла відвідуваність кінотеатрів: у першому кварталі 2009 року кінозали країни відвідали 3,2 млн глядачів, що на 40% більше глядачів, ніж за такий же період минулого року.

Зростає попит і на українську літературу, що, як зазначають дистриб’ютери, в першу чергу викликано зростанням цін на російську книжкову продукцію.

 

Читайте также по теме