ГолосUA
14:08 30/01/2010

Уряд вирішив змінити механізм житлового кредитування молоді

Уряд змінює механізм житлового кредитування молоді. Про це глава уряду Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі зі студентами та професорсько-викладацьким складом Одеського національного політехнічного університету та Південноукраїнського національного педагогічного університету ім.К.Д.Ушинського, повідомила прес-служба Кабміну України.

Ю.Тимошенко зазначила, що на сьогоднішній день перешкодою для отримання доступного житла для молодих сімей є завищений розмір першого внеску, а також надзвичайно високі відсоткові ставки та термін надання кредиту. Прем’єр-міністр підкреслила, що для того, щоб змінити систему житлового кредитування, в першу чергу, необхідно змінити керівництво Національного банку України. «У цьому світі є традиція і практика: якщо мова йде про житло — не більше 5% річних, і цю функцію виконує іпотечне кредитування», — наголосила вона.

Прем’єр запевнила, що іпотечні кредити для молоді на придбання квартир видаватимуться на 20 років. «В цьому році ми відкрили Державну іпотечну установу, вперше наповнили її достатньою кількістю грошей і в кризу ми поки що ці гроші спрямували на те, щоб побудувати 6 тис. квартир для пільговиків», — підкреслила вона. Ю.Тимошенко додала, що вже у цьому році буде започатковано новий порядок іпотечного кредитування, згідно з яким доступні кредити зможуть брати молоді сім’ї (де хоча б один член сім’ї має роботу) без першого внеску, не менше ніж на 20 років і не більше ніж під 5% річних.

 

Читайте также по теме