ГолосUA
14:48 17/04/2009

Уряд визначив сім банків на рекапіталізацію

Кабінет Міністрів визначив список банків, які будуть рекапіталізовані. Як передав кореспондент ГолосUA, про це сьогодні повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, рекапіталізованими будуть сім банків, які належать до 1-2 групи банків: є великими фінансовими установами, а також мають реальні проблеми — до них введено тимчасову адміністрацію.

Банки будуть рекапіталізовані за умови, якщо 75% акцій+1 голос будуть віддані державі. Такими банками став комерційний банк «Надра» (державна частка 91,8%), «Укрпромбанк» (державна частка 99%), «Родовід банк (державна частка 99%), банк «Київ» (державна частка 99%), «Укргазбанк» (державна частка 75%+1 голос), «Імексбанк (державна частка 75%+1 голос).

Крім того, як наголосила голова уряду, після додаткових переговорів до цього списку може бути включений банк «Фінанси і кредит».

Юлія Тимошенко зауважила, що загалом в Україні налічується 26 великих системних банків. «Якщо в цих банках є значні проблеми, їх власники можуть звернутися з пропозицією щодо рекапіталізації до уряду. При цьому для них будуть діяти ті ж умови — вони повинні передати контрольний пакет акцій державі», — сказала вона.  

Безпосередній процес входження до капіталів банків розпочнеться за три-чотири тижні. При цьому кошти для цього виділятимуться тільки з державного бюджету. /> Ю.Тимошенко зазначила, що дана програма узгоджена з Міжнародним валютним фондом.

 

Читайте также по теме