ГолосUA
15:02 15/09/2010

Уряд врегулює періодичність та напрямки здійснення заходів державного нагляду, — Азаров

Кабінет Міністрів розгляне стан виконання центральними органами виконавчої влади вимог Закону «Про основні засади державного нагляду і контролю у сфері господарської діяльності».

Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання уряду, передав кореспондент ГолосUA.

“Необхідно в найкоротші терміни закінчити розробку нормативної бази, яка врегулює періодичність та напрямки здійснення заходів державного нагляду в залежності від ступеня ризику певної господарської діяльності для громадської безпеки, життя та здоров’я населення, для навколишнього природного середовища», — заявив М. Азаров.

Він наголосив, що врегулювати ці питання необхідно було ще 2 роки тому, «однак попередня влада абсолютно не займалась цим напрямком». «А зараз ми маємо ситуацію, коли, наприклад, якість харчування наших дітей на тривалий час випадає з поля зору відповідних контролюючих органів», — обурився голова уряду.

Він навів сумний приклад з отруєнням 65 дітей в Євпаторії. М. Азаров повідомив, що особисто займався цим питанням і залишився незадоволений станом контрольних нормативів у цій сфері. «Санепідемстанція має право перевірити харчоблок лише раз на рік. Далі, виявляється, від персоналу взагалі не вимагають підтвердження професійної підготовки, не виставляють кваліфікаційних вимог, не перевіряють знання санітарних та рецептурних норм, не вимагають періодичних медичних оглядів персоналу, який готує їжу для дітей. Продукти не перевіряють, умови їх зберігання теж. Від фірми, яка укладає контракт на харчування дітей, нічого не вимагається. Це ніщо інше, як дерегуляція здорового глузду і відповідальності за здоров’я людей», — заявив М. Азаров.

Прем’єр наголосив, що випадок у Євпаторії не поодинокий. Щодо винних у харчовому отруєнні 65 дітей, то М. Азаров пообіцяв, що будуть вжиті всі заходи для того, щоби покарати “цих осіб”.

«Конкретні винуватці в отруєнні дітей, звичайно, понесуть покарання, кримінальна справа розслідується, але ми повинні жорстко припинити дерегуляцію здорового глузду», — наголосив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, на початку вересня до лікарні у Євпаторії потрапили учні 1-4 класів з харчовим отруєнням. Спричинила хворобу непропечена страва з макарон.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме