ГолосUA
10:45 06/01/2011

Уряд затвердив базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів

Уряд затвердив базові нормативи відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2010 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, у розмірі 30%.

Відповідна постанова прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України, повідомила прес-служба Кабміну.

 

Суб’єкти управління корпоративними правами держави у межах корпоративних прав забезпечують прийняття вищим органом управління відповідного товариства такого рішення. Також суб’єкти управління корпоративними правами держави у разі несплати господарським товариством дивідендів за результатами діяльності у 2010 році до державного бюджету до 1 липня 2011 року вживають заходів щодо розірвання контракту з керівником такого товариства.

Необхідно зауважити, що базовий норматив розробляється з урахуванням галузевих особливостей, виду господарської діяльності та обсягу прибутку, одержаного господарськими організаціями у минулих роках, на підставі показників, передбачених державним бюджетом і основними напрямами бюджетної політики на наступний бюджетний період, та прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку.

Головними цілями прийняття регуляторного акта є забезпечення надходжень у 2011 році до державного бюджету дивідендів від господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, забезпечення прав держави на отримання дивідендів на свої корпоративні права та посилення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення порядку виплати дивідендів на державну частку.

Реалізація регуляторного акта не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України.

 

 

Читайте также по теме