ГолосUA
18:19 29/01/2009

Уряд затвердив Державну цільову програму «Молодь України»

Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову соціальну програму «Молодь України» на 2009-2015 роки. Відповідну постанову ухвалено 28 січня під час засідання Уряду. Про це Голос.UA повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів.

Даною Програмою визначено низку завдань і заходів, спрямованих на задоволення потреб молоді. Зокрема, Уряд вбачає своїм завданням створити для молоді комфортні умови, починаючи з набуття знань до забезпечення першим робочим місцем. Щоб зменшити кількість молодих людей серед трудових мігрантів, Уряд надаватиме підтримку з реалізації підприємницьких ініціатив.

Відповідно до Програми, разом з інтелектуальним самовдосконаленням та творчим розвитком особистості, молодь має розвиватися також духовно і дбати про здоровий спосіб життя. Окрім того, держава надаватиме підтримку молодіжним та дитячим громадським організаціям.

Отже, метою Програми «Молодь України» є створення системи всебічної підтримки розвитку громадянської активності молоді для її самовизначення й самореалізації, забезпечення правових, гуманітарних, економічних передумов та надання гарантій соціального становлення молодої особи.

Для реалізації Програми визначено фінансування на 6 років у сумі понад 263 мільйони гривень, з яких із державного бюджету передбачається виділити 150 мільйонів гривень. />  
 

 

Читайте также по теме