ГолосUA
17:37 02/08/2010

Уряд затвердив перелік поважних причин неявки до військовокомату

Кабінет Міністрів затвердив перелік поважних причин неявки або несвоєчасного прибуття військовозобов’язаного у військовий комісаріат для призову на збори.

Про це сказано в постанові уряду №673 від 28 липня.

Серед таких причин: смерть близького родича (батьків, дружини, дитини, рідного брата, сестри, дідуся, бабусі) або близького родича дружини (чоловіка), що сталася пізніше, ніж за 7 діб до дати початку зборів; хвороба або необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми або дружини (чоловіка), які проживають разом з військовозобов’язаним, у випадку неможливості догляду за хворим іншим близьким родичем.

Також поважними причинами неявки у військкомат встановлено перебування під слідством, а також застосування до військовозобов’язаного адміністративного чи кримінального покарання, що унеможливлює його явку.

Крім цього, у відповідний перелік входять потрапляння під вплив надзвичайної ситуації, що виникла під час призову на збори й стала перешкодою своєчасному прибуттю, а також здача державних іспитів у вищих навчальних закладах.

 

 

Читайте также по теме