ГолосUA
06:34 03/09/2010

Уряд затвердив порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення

2 вересня 2010 року уряд прийняв Постанову “Про затвердження Порядку продажу у 2010 році земельних ділянок несільськогосподарського призначення на земельних торгах”, яку було підготовлено Держкомземом за дорученням Президента України.

Про це повідомила прес-служба Державного комітету із земельних ресурсів. 

Зазначена постанова створює умови для набуття на конкурентних засадах громадянами та юридичними особами у власність земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності або прав на них для здійснення підприємницької та іншої господарської діяльності. />  

Водночас прийняття Постанови дозволить зебезпечити потреби регіонів в будівництві промислових і соціальних об’єктів та наповненні місцевих бюджетів додатковими коштами від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення або прав на них на земельних торгах.
 

Окрім того, врегулювання питання реалізації землі несільськогосподарського призначення дозволить запобігти численним корупційним проявам шляхом встановлення єдиного, чіткого та прозорого порядку підготовки до продажу та продажу земельних ділянок на земельних торгах, — зазначили у прес-службі.
 

 

Читайте также по теме