ГолосUA
15:06 10/08/2009

Уряд затвердив програму розвитку внутрішнього ринку до 2012 року

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив державну цільову економічну програму розвитку внутрішнього ринку на період до 2012 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки.

"У результаті виконання Програми передбачається привести законодавство України з питань розвитку внутрішнього ринку у відповідність із законодавством Європейського Союзу", — цитує прес-служба міністра економіки Богдана Данилишина.

Програма спрямована на підвищення ефективності функціонування внутрішнього ринку, збільшення частки конкурентоспроможної вітчизняної продукції, удосконалення механізму регуляції внутрішнього ринку в умовах інтеграції зі світовим ринком, а також на наповнення внутрішнього ринку високоякісними й безпечними товарами.

Програма передбачає створення сприятливих умов для розвитку сумлінної конкуренції, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції й організаційного вдосконалення економічних принципів функціонування внутрішнього ринку.

Підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції передбачається здійснювати шляхом активізації інноваційно-інвестиційної діяльності підприємств і за допомогою вдосконалення механізму регуляції ціноутворення в сфері природних монополій.

Для вдосконалення організаційно-економічних принципів функціонування внутрішнього ринку заплановано заходи щодо забезпечення відповідності обсягів попиту та пропозиції на внутрішньому ринку (посилення балансових методів у стратегічному плануванні) й зі створення мережі інформаційно-маркетингових центрів при оптових ринках сільськогосподарської продукції.

На реалізацію цієї програми Кабмін планує виділити 146,995 млн. гривень. /> Зокрема, на 2010 рік передбачено 29,351 млн. гривень, на 2011 — 58,466 млн. гривень і на 2012 — 59,177 млн. гривень.

За матеріалами «Українських новин»

 

Читайте также по теме