ГолосUA
13:20 12/05/2010

Уряд збільшить фінансування науки у 2010 році до 4,7 мільярда гривень — Семиноженко

Фінансування української науки у 2010 році складатиме 4,7 мільярда гривень.

Про це віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко заявив сьогодні на брифінгу у Кабінеті міністрів, передав кореспондент ГолосUA.

„В науці дуже критично із загальним фондом державного бюджету, а саме щоб бюджетні виплати, крім тих коштів, які заробляють наукові установи, складали основу для розвитку не тільки наукових установ, а й науки, технологій і новацій. На 22% загальний фонд державного бюджету для науки цього року збільшений порівняно з минулим”, — зазначив він.

„Вперше за останні два роки ми починаємо програму забезпечення житлом працівників Національної академії наук, а зараз ми розробляємо пропозиції на наступний рік загальної програми молодим вченим, молодим викладачам щодо молодіжного будівництва. На 2010 рік академії наук заплановано для цього 20 мільйонів гривень”, — наголосив урядовець.

Окрім цього, В. Семиноженко заявив, що на придбання „унікального” наукового обладнання цього року передбачено 12 мільйонів гривень, а на державну програму„Нанотехнології і наноматеріали” – 10 мільйонів гривень.

Також, за словами віце-прем’єра, будуть виділені кошти на фінансування залучення обдарованої молоді до науково-дослідницької діяльності.

А. Береза />  

Читайте также по теме