ГолосUA
12:41 03/04/2009

Уряд знайшов в Стабфонді кошти на масштабне фінансування економіки

Починаючи з II кварталу уряд розпочне широкомасштабне фінансування окремих галузей економіки за рахунок стабілізаційного фонду.

Про це сьогодні заявив заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, одним з перших проектів фінансування буде підготовка проведення фінальної частини ЄВРО-2012, на яку збираються виділити 4,1 млрд. грн., з них 211 млн. піде на реконструкцію НСК «Олімпійській».

«Вже прийнято рішення про виділення 211 мільйонів гривень на реконструкцію НСК “Олімпійський” і буквально у понеділок-вівторок ми переведемо кошти”, — зазначив Володимир Матвійчук.

Також, за його словами, уряд має намір виділити 800 млн. грн. для збільшення статутних капіталів державних банків та 1,5 млрд. грн. для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку держави. Мінрегіонбуд вже підготував перелік проектів, на які підуть кошти зі стабілізаційного фонду.

Також уряд має намір виділити 150 млн. грн. на придбання шкільних автобусів, 896 млн. грн. на фінансово- інвестиційні проекти авіабудівництва і оборону промислового комплексу. На закупівлю і модернізацію озброєння військової техніки за державним замовлення уряд планує виділити 2,8 млрд. грн,, з яких 1,17 млрд. планується направити до Міноборони, а 800 млн. грн. — до МВС.

«Уряд також має намір виділити на реалізацію програми створення ядерно-паливного циклу 600 млн. грн., 2,2 млрд. грн. — на підтримку АПК, а 5,5 млрд. грн. — на підтримку вугільної галузі, з яких 440 млн. грн. міністерство фінансів вже виділило”, — зазначив Володимир Матвійчук. 

Читайте также по теме