Урядова Пенсійна реформа зменшить пенсії українцям?

Урядова Пенсійна реформа призведе до зменшення пенсій українців. Про це сказав перший заступник міністра праці та соціальної політики (2005-2010 рр.) Павло Розенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Проблема пенсійної системи не в тому, що у нас збалансовано, а що ні. А в тому, що українці отримують мізерну заробітну плату. Якщо середня пенсія складає приблизно 1300 грн., то, повірте, на сьогодні уряд не має жодних ресурсів для збільшення цієї цифри”, — заявив він.

За словами експерта, незважаючи на те, що уряд запевняє, що пенсії збільшаться після впровадження реформи, є декілька норм, які навпаки зменшують її. “Відповідаючи на запитання, чи підвищить Пенсійна реформа пенсії, я відповім однозначно — ні. Наприклад, візьмемо зміни в формулі нарахування пенсії. За ініціативою уряду, буде братися середня зарплата не за минулий рік, а за три”, — додав П. Розенко.

Таким чином, пояснив експерт, база для обрахування кожної пенсії буде зменшуватися для кожного пенсіонера, бо якщо за минулий рік середня зарплата складала 2000 грн., то за три роки — 1750 грн.. “Таким чином пенсія кожного громадянина України зменшиться на 250 грн. загалом.”, — сказав він.

Також зменшенню пенсій сприятиме і те, що заробітна плата під час нарахування пенсій, буде враховуватися лише з 2000 року. “У багатьох українців до 2000 року пенсія була вигіднішою, ніж зараз. І виходить абсолютно аналогічна річ, що пенсійні внески, які ми сплачували до 2000 року, не враховуються і не були частиною пенсійної системи”, — сказав екс-урядовець.

Читайте также по теме