ГолосUA
15:37 08/04/2010

УЄФА може організувати Євро лише у двох українських містах

УЄФА може організувати Євро-2012 з чотирма містами в Польщі і двома в Україні.

Про це у заявив президент Союзу європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні на прес-конференції в Києві.

"Ми зможемо завжди організувати Євро-2012 з чотирма містами в Польщі і двома в Україні", — сказав Платіні.

"Ми з Президентом розмовляли 30 хвилин. Під час розмови я був дуже чітким, зрозумілим і чітко пояснив ситуацію. Я пояснив що протягом останніх трьох років Григорій Суркіс дуже багато працював з усіма містами, але нам були потрібні гарантії з боку уряду для того, щоб просуватися далі", — наголосив керівник УЄФА.

"Я підкреслив, що протягом наступних двох місяців Україна має показати сильне просування для того, щоб є намір і буде все зроблено", — додав він.

Платіні заявив, що наполягав на двох місяцях, "бо після них буде дуже важко надолужити згаяний час".

За словами Платіні, Янукович запевнив, що роботи будуть зроблені і що він особисто стежитиме за проведенням всіх робіт і все буде готове.

Платіні переконаний, що Янукович усвідомлює, що є дуже багато роботи і що це дуже важливо для України. "Він мене запевнив, щоб Євро-2012 добре пройшло в Україні", — зазначив керівник УЄФА.

Він також висловив сподівання, що Україна прийматиме чемпіонат у 4 містах: "Я сподіваюся, що це буде так. Я чекаю конкретних дій і відповідей з боку уряду щодо тих обіцянок, які нам дав Президент".

"Тут не йдеться про якісь об’єкти, а йдеться про двомісячний строк. Хочу повторити ще раз: виконком вирішав відвідати 4 міста в Польщі і 4 в Україні. Якщо не буде стадіону в Києві, не буде Євро в Україні. Це такі правила, які були визначені виконкомом", — вкотре наголосив Платіні. /> "Але це ніякий не ультиматум. Можна запевнити, що Євро в Україні відбудеться", — сказав він.

За матеріалами: Чемпіон

 

Читайте также по теме