ГолосUA
08:22 03/02/2011

В 2010 році на вулицях країни жебракували 15 тисяч маленьких українців

Минулого року, майже 15 тис. дітей, більшість з яких займалися бродяжництвом та жебрацтвом, було доставлено до притулків. Понад 1 тис. неповнолітніх, які вчинили кримінально-карані діяння, поміщено до приймальників-розподільників.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Прокурори перевірили стан додержання прав дітей у цих установах. “Встановлено непоодинокі випадки незаконного поміщення неповнолітніх до таких закладів, перебування у них понад установлений термін, не забезпечено належні умови виховання та утримання неповнолітніх та їх соціальний захист. Мають місце факти повернення дітей із притулків у родини, проживання в яких загрожує їх життю і здоров’ю”, — зазначили у відомстві.

Виявлено факти розкрадання матеріальних цінностей працівниками цих установ.

Як приклад, Прокурорами Автономної Республіки Крим, Дніпропетровської та Запорізької областей викрито розкрадання службовими особами притулків для дітей майна та бюджетних коштів, виділених на їх функціонування. За цими фактами порушено 3 кримінальні справи.

Чисельними є порушення санітарних норм при організації харчування дітей.

Зокрема, прокуратурою Полтавської області в місцевому притулку для дітей виявлено продукти без відповідних документів щодо їх якості та безпеки, достатньої, достовірної та необхідної інформації про товар. За вказані порушення завідуючого притулком притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Всього за результатами перевірок на захист прав дітей прокурорами порушено 3 кримінальні справи, внесено більше 110 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких притягнуто до відповідальності 92 посадові особи притулків та приймальників-розподільників для дітей.

Читайте также по теме