ГолосUA
09:55 01/08/2010

В 2015 році Україна віддаватиме чверть мільярда доларів чужим пошуковим системам в Інтернеті

Внаслідок відсутності в Україні власної пошукової системи через 3-5 років держава муситиме платити Google і Яндексу близько 300—500 млн. доларів на рік.

Про це заявив заступник голови правління Інтернет Асоціації України Олександр Ольшанський.

Розповідаючи про нинішні проблеми Інтернету в Україні, експерт навів приклад із скляним намистом. «Кажуть, Манхеттен свого часу теж купили за намисто», — зауважив він. /> За словами О.Ольшанського, на даний момент в Україні не з’явилася власна пошукова система, ми платитимемо Google і Яндексу 50% із усього нашого рекламного обороту в Інтернеті. «За прогнозами, через якихось три-п’ять років він сягне близько 300—500 млн. дол. на рік. Тобто ми почнемо регулярно щороку платити за чергове «скляне намисто» приблизно чверть мільярда доларів!», — зазначив експерт.

«Ми поборолися в країні з дитячою порнографією, порнографії менше не стало, зате ми закрили найбільшу в країні соціальну мережу Інфостор — і тепер платитимемо за «намисто» «ВКонтакте», Facebook, «Одноклассникам». А ринок реклами в соціальних мережах із часом коштуватиме стільки ж, скільки й ринок пошукової реклами», — сказав О.Ольшанський.

За матеріалами:Дзеркало тижня
 

Читайте также по теме