ГолосUA
11:05 20/02/2010

В Асоціації міст України з розумінням поставились до перенесення дати місцевих виборів

В Асоціації міст України з розумінням поставились до перенесення дати місцевих виборів.

Про це у ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заявив голова правління Асоціації міст України Мирослав Пітцик.

«Ми обурені, але відносимось до такого рішення із розумінням. Ці вибори фінансуються державою, і мільярд гривень при відсутності бюджету не так просто знайти», — заявив Мирослав Пітцик.

За його словами, така постанова була дійсно економічно обґрунтована. Після такого рішення в АМУ очікують прийняття змін до виборчого законодавства, яке стосується місцевих виборів, адже, як зазначив Піцик, вибори мають відбуватись за мажоритарним принципом. Також він зазначив, що у депутатів буде час, щоб відредагувати законодавство і вибори до місцевих рад (обираються на 4 роки) і місцевих голів (вони обираються на 5 років) проводитимуться одночасно і на один термін: «Це дасть можливість економити близько мільярда гривень, які мають іти на вибори. Тобто це зараз вони будуть одночасно, а взагалі по всій Україні відбуваються окремо ті, а окремо інші вибори».

«Вибори можуть вже відбуватись за новими законами, що буде добре. Можливо це буде десь жовтень, а взагалі краще весною наступного року, щоб ми провели ефективну реформу», — зазначив голова правління АМУ.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме